enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5066
EURO
34,8118
ALTIN
2.485,81
BIST
9.549,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Adıyaman OSB’ye Modern Hizmet Binası

Adıyaman OSB’ye Modern Hizmet Binası
REKLAM ALANI
13.09.2014
0
A+
A-

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesine yapılacak olan modern hizmet binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mihrimah Belma Satır, Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Salih Fırat, Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, siyasi parti başkanları, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve işadamları temel atma törenine katıldı.
Temel atma töreninin açış konuşmasını yapan Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulkadir Çelenk, temeli atılan OSB Hizmet Binasının toplam 3 bin 100 metrekare alan üzerine kurulacağını ve bunun 570 metrekaresinin konferans salonu olacağını ifade ederek, binanın tahmini maliyetinin 1,5 milyon TL olacağını kaydetti.
OSB’ye yeni yapılacak hizmet binasının Adıyaman’a hayırlı olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise, “İnşallah bu bina da ilimiz sanayisinin gelişimi adına hayırlı kararlar alınır. 2002 yılından önce Organize Sanayi Bölgemiz birkaç fabrikası çalışan bir haldeydi. Ama bugün fabrika sayımız çok şükür 90’a dayanmış durumda. İlk başta mevcut OSB binamız çok muhteşem ve şatafatlı gibi geliyordu ancak, her geçen gün büyüyen ve gelişen Organize Sanayi Bölgemiz karşısında burası bir baraka halini aldı. Adıyaman’da tesisler ve binalar yenilenirken, Valilik binası yenilenme aşamasındayken bizlerde Adıyaman’ımıza daha yakışır bir belediye binası için en kısa zamanda hazırlıklara başlayacağız. Sanayicimizin rahat etmesi için Belediye olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Yeni OSB hizmet binasının Adıyaman’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi hizmet binası temel atma törenine katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır ise, “Son bir saat içerisinde Adıyaman’da gördüğüm şey, kardeşlik hukukunun tesis edildiği çok güzel ve doğal bir kente gelişimdir. Bir ülkenin kalkınması üç ana yapının bir arada bulunmasıyla mümkündür. Bunlar kamu sektörü, özel sektör ve sivil toplum örgütleridir. Bu üç yapı birlikte hareket ederse o ülkede ilerleme, kalkınma, üretim ve istihdam artar diye düşünüyorum. Bu anlamda bugün burada atacağımız temel çok önemli. Bilindiği gibi bizim genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Nüfusun artması yönünde de politikalar üretiyoruz. Bu bizim siyasi hareketinde de temelidir. Her geçen gün büyüyen bir ekonomimiz var. Dünyanın en büyük 16. ekonomisiziyiz. Hedefimiz onuncu büyük ekonomi olmaktır. Dolayısıyla bunun için hep birlikte çalışıyoruz. Bu binanın yapılması noktasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, temelini atacağımız bu binanın Adıyaman’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, “Bizler bu memleketin çocuğuyuz. Burada doğduk ve büyüdük. Buranın geçmişini hepimiz çok iyi biliyoruz. 10-12 yıl öncesine gittiğimizde Türkiye ne haldeydi bugün nerelere geldik. Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinin geçmişini hepimiz çok iyi biliyoruz. 12 Yıl önce Adıyaman’da bir tane OSB vardı. İçinde sayısı 2-3 taneyi geçmeyen fabrika vardı. Ama bugün gelinen noktada Adıyaman başta olmak üzere Besni, Kahta ve Gölbaşı ilçelerimizde birer tane Organize Sanayi Bölgesi var. Bu OSB’lerle birlikte insanlarımız iş ve aşa kavuştu. 2002 yılında Adıyaman’da 12 bin 500 SSK’lı vardı. Bugün itibariyle ilimizde 46 bin SSK’lı var. 12 yıllık süre zarfında bu sayıyı dört kat artırmışız. İstihdamın artırılması noktasında Hükümetimizin uygulamış olduğu teşvik politikaları çok önemlidir. Bir diğer önemli nokta ise Adıyaman’da bir uyum, bir huzur ve kardeşlik var. Barışın huzurun, kardeşliğin ve çözümün olduğu yere sermaye gider ve fabrika bacaları tüter. Eğer huzur yoksa, eğer kardeşlik yoksa orada çalışan insanlar o fabrikaya kendi malı gibi sahip çıkmıyorsa orada yatırım olmaz. Adıyaman’da atanmışıyla-seçilmişiyle bütün sivil toplumuyla yatırımcısıyla bir kardeşlik hukuku var. Bir barış ve huzur ortamı var. Bu kardeşliğimiz devam ettiği sürece başaramayacağımız hiçbir şey yoktur” dedi.
Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi yeni hizmet binasının Adıyaman’a hayırlı olması dileyen Vali Mahmut Demirtaş ise, “İlimiz eğitimde, tarımda, turizmde ve sanayide bir marka olma yolunda hızla ilerlemektedir. Adıyaman, artık yeni yatırımlar ve sanayi tesisleri ile anılmaktadır. Bizler de sanayicilerimiz için daha iyi bir yatırım ortamı hazırlanması konusunda Valilik olarak her türlü gayreti gösteriyoruz. Genişletme çalışmaları ile birlikte yaklaşık 299 hektar arazi üzerine kurulan Mevcut Organize Sanayi Bölgemizin tüm altyapı ve elektrik şebekesi için bugüne kadar yaklaşık 34 Milyon TL Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kredisi kullanılmıştır. Devletimizin verdiği bu destek neticesinde bölgemizde kurulan ve kurulmakta olan tesislerin yatırım tutarı 400 Milyon TL’yi aşmıştır. Sanayicilerimiz, sadece faal olan 80 tesiste yaklaşık 4 bin 500 kişiyi istihdam etmiştir. Bu rakamlar, OSB’ye aktarılan devlet kaynaklarının, bölgemiz girişimcisi nezdinde fazlasıyla karşılık bulduğunu göstermektedir. Organize Sanayi Bölgemiz, ülkemiz ve ilimiz ekonomisine ciddi bir katkı sunmanın yanı sıra bölgemizdeki her sanayi parseline doğalgaz imkanı sunulması, ulaşım, alt yapı, enerji gibi alanlarda da sanayicilere sağladığı kolaylıklar ile ülkemizin en önemli ve çağdaş organize sanayi bölgelerinden biri olma yolunda emin adımlarla yol almaktadır. Bugün temelini atacağımız hizmet binasının tamamlanarak hizmete sunulması ile birlikte müteşebbislerimize çok daha modern bir ortamda hizmet sunulmuş olacaktır. Kısacası Türkiye ekonomisindeki iyileşmelere bağlı olarak İlimizdeki yatırım alanında da çok olumlu gelişmeler meydana gelmiştir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kurban kesilerek Organize Sanayi Bölgesinin yeni hizmet binasının temeli atıldı.adiyaman_osbye_modern_hizmet_binasi_temeli_atildi

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi