enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3110
EURO
35,1085
ALTIN
2.281,11
BIST
8.898,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

ADIYAMAN KENTSEL DÖNÜŞÜME HAZIRLANIYOR

ADIYAMAN KENTSEL DÖNÜŞÜME HAZIRLANIYOR
REKLAM ALANI
17.01.2015
0
A+
A-

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Adıyaman’da kentsel dönüşüm yapılacak alanları gezerek, incelemelerde bulundu.

Adıyaman’ı daha modern ve yaşanılabilir hale getirmek amacıyla ildeki kentsel dönüşüm alanlarını gezerek incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Adıyaman temasları kapsamında ilk olarak Mara Mahallesinde kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı alanı gezdi.

Dar ve çıkmaz sokakların bulunduğu mahallede vatandaşlarla sohbet eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, daha sonra İl Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek, şeref defterini imzaladı. Ardından İller Bankası tarafından yaptırılan 24 derslikli orta öğretim binasının inşaat çalışmalarını inceleyerek yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakan Güllüce, Kommagene Uygarlığının 5 büyük kentinden biri olan Perre Antik Kentini ziyaret ederek, Perre’de yürütülen çalışmalar ve kentin tarihi dokusu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kentsel Dönüşüm alanlarında ve Perre Antik Kentinde yaptığı incelemelerde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile bakanlık bürokratları eşlik etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce beraberindeki heyetle birlikte kentsel dönüşüm alanlarını gezdikten sonra Adıyaman Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi veren Bakan Güllüce, Adıyaman’ın deprem konusunda sıkıntılı olduğunu ve kentsel dönüşümün bir an evvel başlaması gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti;  “Depremle ilgili sıkıntılı olan illerimizden birisi olan Adıyaman vizyonu, güvenliği açısından, hem de Yeni Türkiye’nin şehirlerinin Türkiye’ye yakışır şekilde dönüşmesi için çalışıyoruz. Bir an evvel kentsel dönüşüme başlamamız lazım. Başkanımızla biraz sonra toplantı yaparak, yol haritamızı belirleyeceğiz. Bunda çok çabuk bir şekilde yürümeye çalışacağız. Adıyaman birçok şey üretiyor ama bunların içerisinde en iyi ihraç ürünü Adıyaman’ın, huzur, barış, birlikte yaşama kültürüdür. Adıyaman tüm dünyaya, farklı kültürde insanların barış, huzur içinde nasıl yaşadığını göstermektedir”dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Belediye ziyaretinin ardından Belediye Konferans Salonunda düzenlenen Kentsel Dönüşüm Sunumu’na katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi